Поредният български контингент, който бе изпратен на военна мисия на ЕС в Босна и Харцеговина, приключи участието си. „В продължение на шест месеца, на километри от Родината, в напрегната обстановка, Вие достойно защитихте името на България и Българската армия“, коментира Деян Дешков, командирът на Сухопътниите войски. 

Наш военен контингент се включва в операцията на ЕС „Алтеа“ в Босна и Херцеговина

В Плевен бе посрещнато тържествено военното формирование от Въоръжените сили за участие в състава на многонационалния батальон на EUFOR в операция „Алтеа“ в Босна и Херцеговина.

Генерал-майор Дешков подчерта високия професионализъм при изпълнението на поставените им задачи.

 

военни награждаване
МО



„Българската армия изпълнява достойно и отговорно своите ангажименти като надежден съюзник на страните от НАТО и ЕС в и извън територията на страната. Повече от две десетилетия българските военнослужещи допринасят за запазването на мира и сигурността в Западните Балкани, повишават способностите си за работа в международна среда, утвърждават авторитета на Родината зад граница“, допълни той. 

Военнослужещите от контингента бяха наградени от името на министъра на отбраната Димитър Стоянов, както и от командира на Съвместното командване на силите (СКС), командира на Сухопътните войски и командира на Единния център за начална подготовка полковник Иван Вълев.

МО