/ iStock
Бебетата са заченати по естествен път
Тризнаци проплакаха в Плевен. Бебетата са заченати по естествен път.

Двете момиченца и братчето им се родили в последния ден на август,  съобщиха от клиниката за майчино и детско здраве "Мама и Аз". В момента бебетата са под наблюдение в неонатологичения интензивен сектор. Състоянието им е стабилизирано, съобщи д-р Андрей Христов, началник на отделението по неонатология.

Подкрепят финансово родителите на новородени деца в Плевен

Тризнаците са се появили на бял свят с минута разлика – в 9,15 ч., 9,16 ч. и 9,17 ч. и са с тегло между 1400 г. и 2100 г.

Бременността на майката е била високорискова, допълниха от болницата. "След първоначалната стабилизация на новородените, те бяха преместени с транспортен кувьоз до неонатологично интензивно отделение, където започна борбата за техния живот. Направихме вливания на необходимите лечебни разтвори и лекарства, а на 20-ата минута приложихме лекарство, за да могат белите дробове да функционират по-добре, подпомогнати от апаратите за дишане“, допълни д-р Христов.

Близначки родиха в един и същи ден

Майката на бебетата – Мирослава, се чувства добре. Тризнаците вече си имат и имена. „Със съпруга ми избрахме Габриела, Елена и Мирослав. Най-важното за нас е да са здрави“, споделя щастливата майка и разкрива, че вкъщи с най-голямо нетърпение бебетата очаква баткото им, който е на 2-години.