Трето място завоюва КБИПетромакс в международно първенство
Трето място завоюва КБИПетромакс в международно първенство / dariknews.archive

350 каратеки от България и Румъния взеха участие в международния турнир за купа „Алеко". 27 клуба, от които 5 румънски, мериха сили в спортна зала „Септември" в съботния ден. Участниците бяха представители от всички възрасти и се състезаваха в дисциплините макивара, ката и кумите.

Победител в комплексното класиране и носител на купа „Алеко", беше клуб „Никон"- гр. София. Свищовският Годжу карате клуб „Алеко" имаше 28 достойни представители, от всички категории и се класира на второ място, със 7 златни, 3 сребърни и 8 бронзови медала. Третото място зае клубът по бойни изкуства „Петромакс" - гр. Плевен.

Официални гости на турнира бяха президентът на българската карате федерация Русалин Русалинов, президентът на румънската карате федерация Октавиян Амзулеску, кметът на община Свищов Генчо Генчев, който беше със зам.-кмета Бедри Алиев и председателя на Общински съвет - Свищов д-р Кристиян Кирилов.

Изпълнителният директор на „Винпром Свищов" Свилен Димитров, също уважи турнира с присъствието си. Кметът Генчо Генчев поднесе три почетни плакета на община Свищов, които бяха връчени на най- изявените състезатели. На откриването, преди да зазвучи българският химн, залата се изпълни с чудния глас на Карина Илиева от клуб „Естрада", която с песента си поздрави всички участници. На татамито състезателите от всички възрасти показаха завидна техника, умения, дисциплина и хъс за победа. На края на турнира, победителите си тръгнаха с достойно спечелени грамоти и медали.