teatar
teatar / dariknews.archive
Вече традиционната инициатива ТЕАТЪР В СЪБОТА този октомври привлича малки и големи: на 20 октомври от 19:00 часа е съботното представление на БОИНГ БОИНГ от Марк Камолети, а всяка събота от 11:00 на Сцена-фоайе се играе „Феята разказва…Вълкът и седемте козлета“ за зрители над 5 г. възраст. Само на 20-ти можете да гледате на живо звездите от малкия екран Димитър БАНЕНКИН („Под прикритие“, „Недадените“, „Скъпи наследници“) и Петко ВЕНЕЛИНОВ в „БОИНГ БОИНГ“, който държи рекорда на Гинес за най-поставяна френска комедия!
Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ не остава безучастен и към вълненията на по-младежката аудитория около празника на Хелоуин като за целта приготвя специална визия за представлението на 26.10. ОСТРОВЪТ НА РОБИТЕ от Пиер Мариво – текст от 17. век, с първа постановка в България, която е подходяща за цялото семейство.
Верен към еталоните на класиката, този месец на 23.10. също можете да гледате „ВИШНЕВА ГРАДИНА“ от А.П. Чехов, част от селекцията на вече 5 театрални форума  – два международни и три български. Една съвсем друга класика също присъства на плевенска сцена – на 24.10 и на 31.10 не пропускайте Марта ВАЧКОВА и Тончо ТОКМАКЧИЕВ в „РЕЙС“ от Ст. Стратиев в безкомпромисно сатиричната постановка на многонаграждавания режисьор и преподавател в НАТФИЗ професор Здравко Митков!
Билети на касата на театъра и онлайн на www.theatre-pleven.bg където може да намерите също и цялата програма за месец октомври.