Тази вечер в читалище "Съгласие" представят премиерата на "Чудото е в теб"

4udoto
4udoto / saglasie pleven

„Чудото е в теб” е заглавието на концерт-спектакъла, който е част от честванията на 150 години от основаването на читалище „Съгласие 1869”. В него ще вземат участие деца от трите формации при читалището – Балетната школа, Фолклорен ансамбъл „Мизия” и Вокална група „Арлекино”. Премиерата на спектакъла ще се състои днес - 15-ти април от 19:00 часа в зала „Емил Димитров” на читалище „Съгласие 1869”.

4udoto
saglasie pleven

Какво е чудото ще разкажат баба и внуче в симпатичен диалог, свързващ различните изпълнения на сцената. Между песните и танците те ще срещнат миналото и настоящето, ще намерят очарованието, скрито в тях, но най-вече, ще достигнат до истината, която ни прави щастливи:
„Всеки човек се ражда с някакъв талант. Когато разбере какъв е, той трябва да направи всичко възможно да го развие. Така ще е истински щастлив.
- Искаш да кажеш, че талантът е скрит вътре в мен? Това е чудо!
- Да, чудото е в теб! То е като малко семенце, което е посято в земята, и как расте, и как никне, ти не знаеш. Минават дни, нощи, бури, ветрове и един ден се показва стръкче. След години стръкчето се превръща в дърво и всички хора го виждат. А след време започва и да дава плод…”.

4udoto
saglasie pleven

Народни и класически ритми, много песни и забава, са подготвили за публиката талантливите деца и техните ръководители. На финала за пръв път ще прозвучи песента „Децата на Плевен”, която е написана по текст, подарен от майка на арлекинче. Музиката е на ръководителката на вокалната група Виолета Боянова, а аранжиментът – на Максим Горанов.

4udoto
saglasie pleven

След премиерата тази вечер, предстоят още 7 концерта пред детска публика.

4udoto
saglasie pleven