Съветниците в Ловеч заседават извънредно заради незаконните гонки в града
Съветниците в Ловеч заседават извънредно заради незаконните гонки в града / БГНЕС.архив

Общинският съвет в Ловеч ще заседава извънредно по повод пътната обстановка в общината и проблемите с незаконните гонки. Свикването на зеседанието беше провокирано от зачестилите инциденти. В цялата Ловешка област през последите две седмици, при пътни инциденти, загинаха седем души, сред които три деца.

Искането за извънредно заседание на Общинския съвет в Ловеч беше внесено от групата на СДС, подкрепено с подписите на 12 съветници. Един от инициаторите - общинският съветник Георги Митев коментира:

"На прага сме на новата учебна година и превенцията за запазване живота и безопасността на нашите деца е точка №1. Изключително строг контрол на движението с несъобразена скорост в градя. Задължителна е пътната сигнализация, пешеходни пътеки, т.нар. "легнали" полицаи пред училищата да бъдат подновени, огледани. Да се видят местата, които са особено опасни".

Митев е категоричен, че гонки все още има и дори се случват на централни улици в Ловеч:
"Голяма част от тях тръгват пред сградата на полицията. Превъртане на гуми 8 пъти подред за една нощ в разстояние на 500 м на бул. „България". Не се ли чува там? Има дежурен полицай, който стои постоянно"./БНР/