Съветниците обсъждат продажбата на вилата на Община Плевен в Кайлъка
Съветниците обсъждат продажбата на вилата на Община Плевен в Кайлъка / dariknews.archive

Една от точките в дневния ред на редовното заседание на Общинския съвет другата седмица е по предложението за продажба на вилата на Община Плевен в парк Кайлъка.

Вносител на предложението за продажба на вилата в Кайлъка е кметът на Плевен проф.д-р Димитър Стойков. Имотът е със статут на частна общинска собственост и се намира на около 500 метра от дигата на язовира в парка. Това е масивна триетажна сграда, построена през 1967 г. Застроената площ на вилата е 341 кв. м. на първия етаж са развити четири стаи за гости и антре, котелно и склад.

На втория етаж има четири стаи и апартамент, малка и голяма банкетна зала, кухня и голяма тераса. На третия етаж са две стаи за гости със санитарен възел, голям апартамент, коридор, склад и стълбище. Общото състояние на сградата е добро, но е нужен ремонт и иновации. Водопроводът и ел. инсталацията се нуждаят от частична промяна. Има пукнатини по мазилките на тавана и терасите в следствие на течове. Стаите и склада на първия етаж са за основен ремонт.

За имота е изготвена пазарна оценка от оценител, която възлиза на 401 000 лв. без ДДС. Предложението е вилата в парка да бъде продадена чрез публичен търг с тайно наддаване. Съветниците трябва да решат каква ще е първоначалната цена за имота и съответно,какъв ще е размерът на депозита за участие в търга.

Сесията е насрочена за 26 февруари и за сега включва 31 предложения за обсъждане. Три от тях са питания до кмета на Община Плевен, проф. д-р Димитър Стойков.