Веселин: „Не съм виновен аз”
 
Веселин: „Не съм виновен аз”   / svetlomira anastasova
Тримата обвинени за убийството на Калоян Каменов в Луковит остават за постоянно в ареста, реши Окръжният съд в Ловеч. С мярка за неотклонение задържане под стража са 35-годишният Красимир Костов, Веселин Костов (24) и Самир Радоев (22), които на 6 октомври вечерта умъртвили 29-годишния си съгражданин.

Извършен е оглед на местопроизшествието и на трупа, каза в съдебната зала наблюдаващият прокурор Павлинка Кръстинова. Разследващите органи са иззели дървен крак, счупен от маса, с който са нанасяни удари по Калоян, и диск от видеокамера на къща в съседство, запечатала побоя. На диска ще бъде назначена техническа експертиза.

Разпитани са свидетели и от техните показания е установено как е възникнал инцидентът.
Около 21 ч. в петък Давид карал колата на баща си „Опел Астра” по улица „Начална” в ромския квартал „Изток” в Луковит. До него се возел чичо му Калоян, на задната седалка имало още един пътник – Васил. В същото време на терасата на къщата на Красимир се черпели домакинът и двамата му приятели Веселин и Самир. Давид паркирал в района и слязъл да търси свой братовчед. Към колата се приближил Веселин и започнал да удря в лицето през прозореца на автомобила Калоян. Към него се присъединил и Самир, по-късно пристигнал и Красимир, който носел дървена бухалка.

Свидетелят Васил казал, че видял как 35-годишният мъж ударил няколко пъти Калоян и той паднал на земята. Тримата продължили да го удрят.
Някой се обадил на роднини на 29-годишния мъж, те дошли и го заварили вече в безпомощно състояние. Качили го и го закарали в болницата, където лекарите констатирали смъртта му.

Аутопсията показала, че той има тежка черепно-мозъчна травма, рана в лявото слепоочие, получена в резултат на удар с твърд предмет с малка повърхност от рода на боксовете, счупване на черепната основа, множество контузии.

При разпита Веселин казал, че имал спречкване преди два-три месеца с Калоян. Затова била и фаталната свада в петък. Обвиняемият също посочил, че в джоба си имал железен ключ с формата на буквата „Т” за смяна на свещи на моторна резачка и с него ударил по главата Калоян, след което продължил да го удря с дървена летва.

lukovit
Обвиняемият Красимир крие лицето си от камерите svetlomira anastasova