ubijstvo
ubijstvo / dariknews.archive
Окръжният съд в Плевен наложи постоянна мярка „задържане под стража“ на Петко Черкезов, който беше обвинен в убийството на баща и дъщеря, извършено на 30 срещу 31 октомври 2017 г. в плевенското село Горни Дъбник. 

При гледането на мярката за неотклонение стана ясно, че обвиненият Петко Черкезов е направил самопризнания, съдействал е на разследващите и е заявил, че съжалява за извършеното. Заради високата степен на обществена опасност на извършеното деяние, съдът го остави за постоянно в ареста. 

За тежкото престъпление, законът предвижда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. 
Черкезов е поискал да бъде пуснат под домашен арест, за да може да се грижи за 4-годишното си дете, което има от съвместното си съжителство с убитата 35-годишна Наталия Г. Момиченцето живеело при него преди фаталния ден, в който баща му е намушкал с нож майката на детето си и нейния баща в село Горни Дъбник.

Според адвоката му Пламен Енчев, родителите са имали нотариално подписано споразумение за това, детето да е при бащата а за правата над него има текущо дело в Районен съд – Плевен. Адвокат Енчев каза, че Черкезов е съдействал на разследването на 90%. Според него ако обвиняемият е скрил нещо от разследващите, то е станало неволно, тъй като още е под силното въздействие на стреса.
При влизане в съдебна зала обвиняемият отказа да говори с журналисти. Определението на плевенския окръжен съд за постоянен арест може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.