Съдебната сага “Плама” може да приключи през април
Съдебната сага “Плама” може да приключи през април / Dariknews.bg

Производстовото по несъстоятелност срещу бившата рафинерия "Нова плама" се очаква да бъде прекратено през месец април тази година. Това ще се случи, само ако не възникнат процесуални пречки, т.е. обжалвания и други, поясни съдия Силвия Кръстева, пресаташе на Плевенски Окръжен съд.

Цялото имущество на фалиралата рафинерия вече е продадено на търгове, очаква се да влезе в сила и последното постановление за възлагане в производството по несъстоятелност, допълни тя. Следва изготвяне на заключителна сметка за разпределение и ако тя не бъде обжалвана, съдът трябва да я одобри. Според съдия Кръстева, едва тогава се пристъпва към заключително събрание на кредиторите и прекратяване на производството по несъстоятелност на "Плама". 

Съдия Кръстева поясни още, че предстои да се установи на какъв етап е прехвърлянето на архивите на фалиралото предприятие към Държавен архив, НОИ и други институции. По думите й, след прекратяването на производство по несъстоятелност ще бъдат прекратени и правата на синдиците, а търговецът ще бъде заличен от регистрите.

Последното имущество на "Нова Плама" - лек автомобил "Понтиак" и оборудване от търговската база в Кнежа, бяха продадени на търгове през ноември 2010г.