Събарят 50 незаконни обекта в Ловешко
Събарят 50 незаконни обекта в Ловешко / archiv.DarikNews

50 обекта в Ловешка област фигурират в публичния регистър на влезлите в сила заповеди за премахване на незаконните строежи, става видно от информацията. Сред тях има двуетажна масивна жилищна сграда в тетевенското село Глогово, надстройка над кафе-аперитив в Галата, обзидан балкон на първи етаж на жилищна сграда в Ловеч, двуетажна постройка в Лесидрен, вилна сграда в троянското село Голяма Желязна и др.

Част от попадналите в списъка строежи вече са премахнати или разрушени. За други тече процедура по избор на изпълнител по премахването или пък е изпратена покана за доброволно изпълнение.
Сред съборените незаконни конструктивни елементи има няколко барбекюта, масивни сгради, едноетажни и двуетажни постройки, дървени навеси, огради. Отстранени са също и въздушни кабелни мрежи в Ловеч.

От началото на годината пет от заповедите за премахване на незаконни строежи, издадени от поделението на Дирекцията за национален строителен контрол в Ловеч, са влезли в сила, сочи публичният регистър. Сред последните премахнати сгради са метално хале с навес в троянското село Ломец, за което заповедта е от 18 март 2011 г., но строежът е отстранен едва през август тази година, пристройка и надстройка към стопанска сграда в село Глогово, едноетажна постройка в Ловеч.