nabuko
nabuko / netinfo
Тази вечер от 20:30 часа в Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен ще се състои суперпродукцията "Набуко" от Джузепе Верди. В реализацията на мегаспектакъла е ангажиран екип от близо 200 участници. 

Диригент на Плевенска филхармония ще бъде маестро Найден Тодоров, а солисти ще са звездите на българското оперно пеене, известни в целия музикален свят: Йорданка Дерилова, Александър Крунев/в ролята на Набуко/, Ивайло Джуров, Елена Чавдарова. Хоровите партии са поверени на  прекрасните гласове от Общински хор "Гена Димитрова" с диригент Анелия Дечева.
В суперпродукцията ще вземе участие и хорът на Русенската опера, при което само броят на хоровите изпълнители в операта на Джузепе Верди ще надхвърли 80. Декорите и костюмите са предоставени от "Класическа сцена". 

nabuko
dariknews.archive

Специално за събитието е осигурен и безплатен транспорт като на 10 юли в 19:30 ч. автобуси ще тръгнат от жп гарата и ще преминат през централната част на Плевен, а крайната спирка ще бъде паркинга пред р-т "Двете сърнета" в парк "Кайлъка". След спектакъла също е организиран транспорт до центъра и кварталите "Дружба" и "Стогрозия".

С грандиозното събитие, Плевенска филхармония закрива творческия си сезон.