Сръбска фирма получи голямата награда на Пчеларство-Плевен 2015
Сръбска фирма получи голямата награда на Пчеларство-Плевен 2015 / dariknews.archive

Голямата награда на 13-ото Международно изложение "Пчеларство - Плевен" 2015 за новаторство в пчеларството е за фирма "Евротом" ООД - Сърбия. Фирмата предлага храна, инвентар, лекарства, козметика от пчелни продукти, управител е Томо Павлич.

Награда за най-проспериращ малад пчелар за 2014, която се връчва съвместно с фондация „Еврика", отиде при Анелия Маринова от плевенското село Дебово. Анелия се занимава с пчеларство повече от 10 години, като отглежда над 300 пчелни семейства.

Наградите на отличените от 13-ото Международно изложение "Пчеларство - Плевен" 2015 бяха връчин на тръжествена церемония на 15 февруари 2015 г., с която на практика след четири наситени с богата програма дни, бе сложен и финала на 13-та международна пчеларска среща.

Сръбска фирма получи голямата награда на "ПчеларствоПлевен 2015"
netinfo

Изложението се проведе под патронажа на Министерството на земеделието и областния управител на Плевен Ралица Добрева с организатори „Партнерс Експо" ООД и Областния пчеларски съюз.

Тази година в него се включиха над 150 фирми и организации от различни държави, които представиха последните новости в областта на пчеларското оборудване, ветеринарни препарати, храни и хранителни добавки за пчелите, пчелни продукти и производи /козметика, напитки и др./, опаковки, етикети и др.

Освен двете големи награди, които традиционно се връчват от организаторите, бяха връчени отличия и в няколко отделни категории:

Категория "Нов продукт" - наградата е за Пенчо Мандичев от гр.Левски /производство и търговия с мед и пчелни продукти/.

Категория "Нова технология" - наградата е за Пчеларска ферма Садески Бартник - Полша /производство на пчелен мед и пчелни продукти. Управител Януш Кащелевич/

Категория "Инвестиция на годината" - при фирмите наградата печели Йо Ги Вал ЕООД - Търговище /предприятие за пчелен мед с управител Владимир Русев/. Сред пчеларите наградата е за Николай Христов Николов /производство на пластмасови основи и пчеларски инвинтар/. Специалната награда за представена концепция за реклама на българския пчелен мед е за „Медовете на България" на Апиинфоцентър - Котларски с управител: Младен Котларски.

Категория "Представяне на нов производ на пчелен продукт" - тук има двама отличени. Това са „Фармадент био" ООД - София /производство на козметични продукти/, и „Екосити" ЕООД - Радомир /производство на мехлеми от пчелни продукти с управител Георги Ватрашков/.

Категория "Етикет на годината" - носител на наградата е Петя Иванова от с.Остров, Врачанско /производство на натурален пчелен мед и пчелни продукти/.

Категория "Опаковка на годината" - «Ив трейдинг» ООД - София с управител Цветан Иванов.

Категория "Специализирана литература" - наградата се присъжда посмъртно на д-р Наско Кирилов за цялостно творчество в литература за пчели и пчеловъдство.

Категория "Най-атрактивно представяне на изложението" - при фирмите носител на приза е Пчеларски център „Южен" - Стара Загора /производство и търговия с пчеларски инвентар с управител Тодор Иванов/. Сред пчеларите наградата е за Балашкови - магазин „Цвят" /производство и търговия с пчелни продукти и инвентар с представител Снежана Балашкова/.

Приветствия към всички отправиха съуправителят на „Партнерс експо" Чавдар Велинов и доц. Юлиян Станчев, председател на Областния пчеларски съюз, които определиха 13-то изложение като едно от най-успешните до момента.