Спортното училище Г. Бенковски отбелязва 45-годишен юбилей
Спортното училище Г. Бенковски отбелязва 45-годишен юбилей / bta.bg

На 28 ноември първото в България специализирано спортно училище  „Георги Бенковски" в Плевен ще отбележи своята 45-та годишнина от създаването си. Това съобщи пред журналисти в Пресклуба на БТА в Плевен директорът на училището Петър Георгиев.

Нашият 45-годишен юбилей е щастлив повод да отдадем заслужено признание на безспорните постижения на елитните ни спортисти, завоювали 29 световни  и 31 европейски титли“, каза директорът на Първото Спортно училище в България, отворило врати през 1968 г. Като връх на спортните постижения той отбеляза Тереза Маринова и Гълъбин Боевски.

„Сега е време да изкажем своята признателност и благодарност към всички учители, треньори и спортни деятели, отдали се на нелеката мисия да изграждат не само шампиони, но и будни личности и достойни граждани“. Над 14 000 млади дарования в спорта са завършили плевенското Спортно училище, за което Спортното министерство е осигурило 2 млн. лв. за ремонт на базата.

Очаква се в понеделник - 25 ноември в Часа на класа в училището да гостуват именити състезатели. В момента в училищото развива 11 вида спорт и 373 ученика, разпределени в 16 паралелки и обучавани от 25 спортни специалисти.

Поредица от организирани събития са предвидени в дните от 25 до 28 ноември, когато ще се състои и официалното честване на 45-годишнината от 11.00 часа в ДКТ"Иван Радоев" в Плевен.