/ МУ-Плевен
За първа година на официална церемония редом до 550 утвърдени носители на отличието „Лекарите, на които вярваме“, идващо от гласуваното от пациентите им доверие, кампанията на в-к „24 часа“ се разшири с нови 100 дебютанти.

За първи път плевенски хирурзи извършиха робот-асистирана операция на пациент с язва на стомаха

Новите лекари са младите медицински специалисти, на които българският пациент вярва. Те са специализанти, номинирани от своите ръководители и учители, управляващи и работещи в отделенията на най-големите здравни заведения от цялата страна.

МУ-Плевен

Получавайки приза бъдещ „Лекар, на когото българският пациент вярва“, младите специализанти се обърнаха с думи на благодарност към своите ръководители и учители за търпението, подкрепата и предаваните знания и опит.

Първи успешни урологични робот-асистирани операции в УМБАЛ "Света Марина" извърши екипът на доц. Николай Колев

В лигата на доверието като бъдещ „Лекар, на когото българският пациент вярва“ влезе специализантът по акушерство и гинекология д-р Теодора Семова с ръководител проф. д-р Григор Горчев, която е асистент и докторант в Медицински Университет-Плевен.

Инициативата за представяне на утвърдените лекари, спечелили доверието на своите пациенти, заедно с техните ученици и последователи – специализантите, носи посланието за изграждане на мост на подкрепа и протегната ръка към бъдещите поколения млади лекари.

МУ-Плевен

Самите специализанти получиха думата, за да очертаят проблемите си пред своите началници и ментори, в присъствието на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и на здравния министър Кирил Ананиев, както и на ръководителите на най-големите болници в страната.

Младите лекари подчертаха, че не заплатата, а условията на работа и самите ментори са водещи при избора на специализантите да останат в България. Едновременно с това те призоваха за повече колегиалност и съвместна работа в екип в името на общата им цел - здравето на българския пациент.