Спартак започва тренировките с шестима нови футболисти
Спартак започва тренировките с шестима нови футболисти / dariknews.bg

Шестима футболисти вече не са част от Спартак, информира пресаташето на клуба Тони Вашков. След проведена среща със старши-треньора на отбора Красимир Бислимов, лично президентът на Спартак Иван Динов е обявил, че със "синьо-белите" се разделят вратарят Ангел Манолов, Мариян Блажев, Тони Паликрушев, Тихомир Тодоров и Спас Милушев. Цветан Петров пък е напуснал по собствено желание.

Освобождаването на Манолов и Милушев не е никаква изненада за привържениците на Спартак. Вратарят страдаше още от началото на предсезонната подготовка от болки в ахилеса, а по-късно се разбра, че състоянието му изисква операция. Така юношата на Беласица не изигра нито минута за плевенчани и това стана причина да бъде освободен. Милушев дойде с добри препоръки третодивизионния Хебър (Пазарджик), но също не игра през есента.

Мариян Блажев беше привлечен в отбора в последния момент преди старта на сезона, но не можа да докаже, че постът на ляв защитник е за него. Юношата на Белите орли нямаше как да се наложи и в халфовата линия, където играе по принцип. Тони Паликрушев, от своя страна, дълго време страдаше от травми и рядко попадаше дори в групата за официалните мачове на Спартак. Донякъде изненадващо е освобождаването на Тихомир Тодоров, който минава за един от любимците на плевенската публика. За съжаление халфът получи контузия, която го извади за дълго от строя. При наличието на много футболисти в средата на терена, той се е оказал ненужен в схемата на Спартак.

Цветан Петров изигра само три мача през есента заради счупване на пръст на крака, но напускането му е лично по негово желание. По информация на spartak-pleven.bg, Мръвката ще потърси реализация в структурите на МВР и най-вероятно ще продължи да се състезава на аматьорско ниво.

Шестимата напуснали може би няма да са последните, но освобождаването на още играчи ще зависи от привличането на нови. Имената на футболистите, които ще подсилят Спартак в борбата за "А" група ще станат известни в четвъртък, за когато е изместена първата тренировка на отбора. Припомняме, че тя трябваше да се състои на 16-ти (сряда). Началният час 14:00 остава непроменен.