СОУ Иван Вазов е победител в конкурс за най-красива коледна елха
СОУ Иван Вазов е победител в конкурс за най-красива коледна елха / sxc.hu.

СОУ «Иван Вазов» Плевен спечели конкурс за най-добре украсена елха, който беше организиран от Община Плевен, Браншова Бизнес Камара и «Партнерс експо» ООД Плевен. Участниците са оценявани по точкова система от специална комисия с председател Таня Стефанова - секретар на община Плевен. Наградата за победителите е диван, осигурен от фирма «Екомебел».

Ваучерът за подаръка беше връчен днес от кмета Найден Зеленогорски по време на церемония за откриване обновената улица на цветя на ул. «Бъкстон». Втората награда е бюро от същата фирма, то отиде при учениците от училище "Д-р Петър Берон". Елхата на СОУ «Пейо Яворов» беше отличена с третото място в конкурса. Наградата за тях е графика от художника Валери Петров, която е осигурена от "Партнерс експо" ООД.

Всички 12 училища, които са учствали в конкурса за най-добре украсена елха, получиха по една торта като поощрителна награда. Тортите са осигурени от Браншовата Бизнес Камара Плевен. Окичените елхи се намират в сграта на общината, а след това ще бъдат засадени в училищните дворове на школота, участници в конкурса.

Веднага след награждаването кмета Найден Зеленогорски и Илка Илиева-председател на Браншовата Бизнес камара прерязаха лентата на обновената "малка" улица на цветята. Наемателите на новите 8 павилиона вдигнаха наздравица и си пожелаха успешен бизнес.