След майсторския клас, Деворина Гамалова изнася 4 концерта в Плевен
След майсторския клас, Деворина Гамалова изнася 4 концерта в Плевен / archiv.Dariknews

След майсторския клас по цигулка и виола, който професор Деворина Гамалова провежда от 3 до 5 април в НУИ"П.Пипков" - Плевен, гостуването й в града ще продължи и на 6 април.

Именитата цигуларка ще изнесе четири благотворителни концерта - в дом "Детелина" в дома за възрастни хора в Бохот и в два Дневни центъра в Плевен.

Гамалова има дългогодишен опит в подобна дейност в Германия и Англия. Работила е за английската благотворителна организация "Live Music Now", чиято мисия е да донесе жива музика до хора, които нямат възможност да отидат в концертните зали.

Припомняме, че организатори на майсторския клас са Национално училище по изкуствата "Панайот Пипков" и Фондация "Благородна Бадева".
Фондацията е учредена и регистрирана през 2005 година в памет на талантливата цигуларка Благородна Бадева, която умира съвсем млада от диабет.
Основната цел в дейността на фондацията е да подпомага развитието на млади български цигулари чрез стипендии, заемане на музикални инструменти и предоставяне на възможности за изява под формата на конкурси, майсторски класове и малки концерти в социални домове.