Сините разчитат на успех в кметската битка за Плевен
Сините разчитат на успех в кметската битка за Плевен / Dariknews.bg

Синята коалиция ще участва със самостоятелни кандидатури на изборите за местна власт и президентските избори през октомври. Очаква се в най-скоро време между СДС и ДСБ да бъде подписано споразумение за съвместно участие във вота като Синя коалиция. Това обяви в Плевен днес депутатът Асен Агов.

По думите му все още не е  ясен механизмът, по който ще се избере кандидат за президент на сините, но има предложение това да стане чрез предварителни отворени избори. Относно изборите за местна власт, Асен Агов каза, че ДСБ ще настоява възможно най-бързо да се постигне споразумение за Синята коалиция със СДС, за да започнат и процедурите по номинирането на общите кандидати за кметове. "Тук в Плевен имаме много сериози шансове за успех. Разбира се трябава ни много по-широк формат, който ще подкрепи нашия кандидат за кмет", каза депутатът.

Пред медиите в Плевен Асен Агов коментира и евентуален вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов. По думите му, ако Конституционният съд се произнесе в полза на възможността да се внесе вот на недоверие то Синята коалиция ще бъде поставена в много трудна ситуация.

"Ще трябва да вземем тежко решение защото от една страна, като членове на Европейската народна партия ние сме подкрепили това правителство, но от друга страна има политики, които ние категорично не одобряваме и сме показали това на вота на доверие, посочи Асен Агов. Той беше в Плевен, за да присъства на Регионално събрание на партия Демократи за силна България.