Сигнал за бомба свали пътниците от влака София-Варна
Сигнал за бомба свали пътниците от влака София-Варна / netinfo
Около 120 пътници от бързия влак София-Варна са били евакуирани на гара Червен бряг заради сигнал за бомба. Намерена е бележка в първия вагон от композицията, в която се посочва, че във влака е поставено взривно устройство. Това съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Между 12.00 и 12.15 часа служители на БДЖ са свалили пътниците от бързия влак София-Варна с обяснението, че е получен сигнал за поставено взривно устройство в композицията. Писмото е открито по време на престоя на гара Червен бряг от началника на влака. Пътниците са свалени на червенобрежката гара, а 7-вагонната влакова композиция е изтеглена в страни от гарата. Вече е организирано и транспортирането на пътниците, каза за Дарик една от тях Нина Иванова.

“Част от пътуващите, които са за Горна Оряховица, са прехвърлени на пътнически влак по това направление, който тръгва в 13.20 часа. Пътниците за Варна все още се намират на гарата в Червен бряг и чакат влакова композиция от Мездра, която ще пристигне към 14 часа, за да ги извози за Варна”, уточни Нина Иванова.

По думите на пътничката паника сред хората не е имало и организацията по напускане на композицията е била добра. Транспортна полиция е уведомена за случая. В момента се прави щателен оглед на вагоните от композицията на бързия влак. Подробностите чуйте в звуковия файл от Нина Иванова.