Шефът на ОДМВР:Предприели сме всички мерки за сигурността на жителите на Коиловци
Шефът на ОДМВР:Предприели сме всички мерки за сигурността на жителите на Коиловци / odmvr.pleven

По инициатива на кмета на село Коиловци, нa 17 юни 2015 г. от 10:00 часа в салона на местното читалище се организира дискусия по проблемите на сигурността в селото. на срещата присъстваха директорът на ОДМВР - Плевен старши комисар Венцислав Катинов, началникът на РУМВР Пордим старши инспектор Мариан Дочев, Владимир Николов - ръководител на Районна прокуратура - Плевен, заместник областен управител Красимир Иванов.

Началникът на полицейското управление Мариан Дочев съобщи пред жителите на селото, че са предприети необходимите мерки във връзка с противодействие и намаляване на битовата престъпност. От началото на годината на територията на селото са регистрирани 18 заявителски материала. 14 от тях са свързани с извършени кражби. От установените извършители 70% са местни. Установени са и хора, заподозрени да помагат и съдействат на другоселци при реализиране на престъпления в Коиловци. На територията на селото са водени 17 лица, които имат късобойно оръжие и 7 ловци.

Директорът на ОДМВР - Плевен старши комисар Венцислав Катинов припомни, че при предприетите в тъмната част на денонощието и в ранните часове полицейски операции през последните два месеца са включени два патрулни автомобила и целият наличен състав на полицейското управление. В полицията са доведени лица, установени като съпричастни към престъпления. Има събрани доказателства и извършители на кражби са привлечени като обвиняеми. За МВР няма маловажни престъпления и полицията посещава всеки сигнал.

Директорът призова жителите на селото, когато имат информация за лица или действия, свързани с престъпления, да сигнализират своевременно. Всяка нощ в селото полицаи извършват проверки в районите, където би имало нарушения, профилактират се лица от криминалния контингент, които са установени като извършители на престъпления. В уязвимите места, които са проблемни, се разполагат по график полицейски части. Полицейски сили са разпределени и на териториите на съседните села, там където има известни компактни общности. Своевременно подадените сигнали, биха помогнали по-бързо да се идентифицират извършителите. Той благодари на колегите си за професионализма и подчерта, че в РУМВР Пордим работят едни от най-подготвените полицейски екипи, които успяват да предотвратят разрастването на конфликти в областта.

Заместник областният управител Красимир Иванов обсъждайки обстановката в селото разясни, че тя не е по-различна от предходни години, а завишаването на престъпността в последно време се дължи на хора от селото. Местни жители са установени като извършители на пет кражби. При всяко престъпление на село загубата на имущество не е толкова голяма, колкото загубата на спокойствие и психичните увреждания на потърпевшите.

Ръководителят на Районна прокуратура - Плевен Владимир Николов разясни, че когато стане престъпление, за да има успешен край е необходимо добро взаимодействие между жителите, полицията и прокуратурата. "Вярвайте на полицията, за да има резултат нашата работа и да живеете спокойно" - подчерта прокурорът.

Началникът на участъка инспектор Ангел Стефанов даде превантивни препоръки за телефонните измами и измамите с прекупуване на различни стоки или извършване на ремонтни дейности от непознати лица.