С идея за предприятие за пчелен инвентар приключи „Пчеларство-Плевен 2014
С идея за предприятие за пчелен инвентар приключи „Пчеларство-Плевен 2014 / archive.dariknews

PARADISE HONEY" Ltd - Финландия е носителят на Голямата награда на дванадесетото Международно изложение "Пчеларство - Плевен" 2014. Наградата се присъжда за новаторство в пчеларството и беше връчена на Йохани Ваара - управител на финландската фирма, която работи в сферата на производството и търговията с пчеларски инвентар и кошери.

С идея за предприятие за пчелен инвентар приключи Пчеларство-Плевен 2014"
netinfo

„С министъра на земеделието Димитър Греков споделихме идеи, Изложение-договаряне „Пчеларство - Плевен" да прерасне в изложение - симпозиум, а ако се намерят инвеститори с общ интерес с организаторите на изложението, в Плевен да бъде разкрито едно предприятие за производство на пчеларски съоръжения".

Това каза Чавдар Велинов - съсобственик на "Партнерс Експо" при откриването на церемонията по връчването на наградите от поредното 12-то международно изложение, което се проведе от 7 до 9 февруари 2014 г. в Плевен.

В тази връзка той добави, че кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков се е съгласил земята, на която бъде построено това предприятие, да бъде отдадена символично - за едно евро.

Отделно, сред пчеларите, наградата за най-атрактивно представяне на изложението спечели Димитър Костадинов от село Орляне, обл. Ловеч, който произвежда биологичен пчелен мед и пчелни продукти, а наградата за най-проспериращ млад пчелар за 2013 г, съвместно с фондация „Еврика”, спечели Милен Иванов от врачанското село Остров.