/ lions club
По случай Деня на Белия бастун Лайънс Клуб Плевен Огледало организира благотворителна изложба под надслов „ДЕЦА ПОМАГАТ НА ДЕЦА“. Картините, участващи в изложбата са дарени от талантливите деца от Арт школа „Таланти“.

Със събраните средства от продажбата на картините ще бъдат закупени учебни помагала за незрящи деца и деца на незрящи родители от областите Плевен и Враца. За 4 години школа „Таланти“ придоби своето място като подготвя деца на различна възраст с изявени дарби в областта на изобразителното изкуство, обучавайки ги в разнообразни жанрове и техники.

Деца с хронични заболявания и увреждания ще получават грижи в лекарските кабинети в детски градини и училища

Школата има 15 участия и изложби в страната и 2 изложби в Сиатъл, САЩ. Целта на обучение е не само техническа, но и да създава у децата ценности като даването и помагането. Ето защо школата организира и се включва в благотворителни каузи в помощ на деца в нужда под името “ Деца помагат на деца“. Малките художници даряват своите картини и труд на тези в нужда.

Ако твориш добро , то се връща, но по-важно е, че не си останал безучастен и сляп за проблема на другия“, казва Ралица Петрова, художествен ръководител на Арт школа “Таланти”. На изложбата ще бъдат представени и фотографиите на Любо Иванов. Събитието ще се осъществи благодарение на безвъзмездно предоставената Арт зала от хотел “ Ростов “