С 44 проекта кандидатства област Плевен за финансиране от РУРР
С 44 проекта кандидатства област Плевен за финансиране от РУРР / archive.dariknews

Областният управител на Плевен Илиян Йончев предаде документацията по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите"/РУРР/. Той участва в работна среща на премиера Пламен Орешарски в Стара Загора. В дискусията са взели участие вицепремиерът Даниела Бобева, министрите Петър Чобанов, Данаил Папазов, Искра Михайлова, изпълнителният директор на АПИ Стефан Чайков, главният секретар и други. Министър-председателят е коментирал важни за страната теми, сред които и параметрите на Бюджет 2014.

44 са проектите, с които Плевенска област кандидатства за финансиране от инвестиционната програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите". От правителството са уверили, че вече има създадена добра организация в междуведомствената комисия за разглеждане на подадените проекти.

На срещата в Стара Загора са коментирани и промени в на нормативната уредба, касаещи областните администрации, както и въпроси, свързани с електронното правителство. Изказано е становището, че по време на управлението на правителството на ГЕРБ са изразходвани 1.8 млн. лева, без да има резултати.