petkov
petkov / dariknews.archive
„Не е нормално да имаме четирима министри в правителството и искането на ръководството на Община Плевен за достойно отбелязване на 140-годишния юбилей да виси във въздуха. Не може в една такава ситуация, правителството да стои безучастно“. Това каза пред журналисти Румен Петков като бивш кмет на Плевен и член на Инициативния комитет за отбелязването на 140 г. от Освобождението на Плевен.

Той обяви, че по негово предложение ще бъде направена подписка до премиера Бойко Борисов, за което ще се обърне към видни плевенчани, между които акад. Светлин Русев и Георги Константинов, в подкрепа на искането на община Плевен.

„Уверявам ви, че по-изчистен вариант от този, в който няма никакъв излишен харч няма, и ако туризмът наистина е приоритет на правителството, този юбилей трябва да бъде превърнат в национален празник. Това няма как да стане с трудно достъпни паметници, които имат международно значение, а към тях отношение имат както България, така и Румъния, Финландия, Полша и Беларус, които тогава са били в състава на руската армия, но днес са държави, които имат отношения с България“, каза Румен Петков в коментар относно поисканата сума от правителството, която с малко надхвърля един милион лева.

"Вън от съмнение е, че стадион за „Бистришките тигри“ в Бистрица, със седалки и всички съоръжения, е от първа необходимост – както слънцето и въздухът, но да не можеш да видиш 140-та годишнина от Плевенската епопея...", коментира Петков.