Румен Петков: Министър Цветанов става все по-нагъл
Румен Петков: Министър Цветанов става все по-нагъл / Sofia Photo Agency.
Румен Петков: Министър Цветанов става все по-нагъл
38479
Румен Петков: Министър Цветанов става все по-нагъл
  • Румен Петков: Министър Цветанов става все по-нагъл

Държавата ни е в много тежко положение, а вътрешният министър Цветанов става все по-нагъл. Провеждането на извънредни избори е единственото добро решение за България, което може да бъде реализирано в момента. Така депутатът Румен Петков коментира ситуацията в страната по време на посещението си в Плевен днес.

Според червения депутат през последните месеци у нас се случват събития, които хвърлят тежко петно върху държавата ни. Като пример за това той посочи брутално убийство на бизнесмен в Ловеч, извършено след отвличане, взрива пред редакцията на в. "Галерия" и изтичането на информация за специални разузнавателни средства. "В политически план това прави членството ни в Шенгенското пространство невъзможно", категоричен беше Петков.

Той посочи още, че във вътрешнополитически план управляващите нямат голям избор, защото премиерът Борисов е закъснял да се освободи от вътрешния министър Цветан Цветанов, който не се справя с работата си. По думите на Петков съвкупността от тези неща в една или друга степен сриват управляващите, а в условия на криза това не е добър знак за България. Той нарече властта в момента "тотално амортизирана" и подчерта, че има алтернатива на нейното управление.

"Алтернативата ще бъде в урните. Аз мисля, че прибързаните внушения, че няма алтернатива и че трябава да запазим  това статукво, за да можем да гарантираме стабилността на държавата, са неадекватни", допълни Румен Петков

Пред медиите депутатът прогнозира, че избирателната активност на следващите избори ще е ниска, защото много хора няма да застанат пред урните.