РИК-Плевен препоръча указания за регистрацията на застъпниците
РИК-Плевен препоръча указания за регистрацията на застъпниците / dariknews.bg

"Изготвихме едни кратки, точни и ясни указания по отношение на регистрацията на застъпниците и тези указания е добре да стигнат до всички партии, за да няма разминаване в информацията и така да се забавяме във времето", каза за Дарик председателят на РИК-Плевен Румен Цачев.

Той препоръча на партиите, сами да потърсят тази информация от РИК- Плевен и обясни, че указанията вървят заедно с таблица във формат "Exel", която се попълва от застъпниците. Техният брой трябва да отговаря на броя на секциите, регистрирани на територията на 15-ти МИР, а те са 376.

В удостоверението за всеки един застъпник се вписва, в коя секционна избирателна комисия може да присъства в изборния ден. Застъпникът защитава интересите на цялата кандидатска листа на партията или коалицията от партии в точно определена секция, като има и процедура, по която той може да бъде заместен, ако това се наложи", обясни Румен Цачев.

По-рано, от РИК-Плевен информираха, че на територията на 11-те общини в 15-и МИР са образувани и назначени 376 секционни избирателни комисии. От там съобщиха още, че преди назначаването не е било постигнато съгласие в общините Никопол и Искър, а на територията на община Червен бряг предстои да бъде образувана подвижна избирателна секция.

Допълнителни секции ще се образуват в здравни и социални заведения и в местата за изтърпяване наказание лишаване от свобода.