Първанов:България е твърде малка, за да я делим и достатъчно голяма, за да побере всички ни
Първанов:България е твърде малка, за да я делим и достатъчно голяма, за да побере всички ни / archive.dariknews

"Всяко изпълнение на Николина, всеки неин спектакъл издигат националното ни самочувствие, укрепват нашето достойнство и ни правят горди, че сме българи. Аз съм тук не само заради възхищението и респекта от нейните чудесни изпълнения, а да изразя категоричната и ясна безусловна моя подкрепа на Ивайло Калфин, на АБВ, на каузата, която днес Николина Чакърдъкова олицетворява". Това каза президентът на България/2002-2012г./ Георги Първанов по време на поредния концерт от турнето на Николина Чакърдъкова, който се състоя в Градската градина в Плевен.

ПървановБългария е твърде малка за да я делим и достатъчно голяма за да побере всички ни
netinfo

"Да съхраним българското" - наистина започваме и заради емоцията, тръпката, както биха казали младите хора, с нашата българска музика. Какво по-естествено от това ние да се преборим, да защитим правото си да гледаме, да слушаме българска музика от националния ефир - ние заставаме зад тази идея.
Ще се опитаме да разширим тази идея и с други каузи, с други кампании и инициативи - да защитим българската книга, да съхраним българския театър, кино, изкуство, да защитим чистотата на българския език - това не е празна фраза, защото разхождайки се из големите градове рядко ще срещнете надпис на български език".

Първанов каза, че това не може да се случи в никоя съседна държава. "Да защитим и съхраним българското означава да възродим българската икономика, да купуваме българското производство. Това означава и да възродим и съхраним българската гора и природа, които са подложени на изключителни изпитания - от Черноморието, което продължава да се застроява с бетонните комплекси, до безогледната сеч в нашите красиви планини.

Днес си спомних нещо, което съм казал преди много години, но то и сега е актуално - България, уважаеми сънародници е твърде малка, за да я делим и достатъчно голяма, за да побере всички ни - с нашите различни интереси, емоции, чувства и желания. Ще постигнем своята кауза с единение, в съединението е силата, както са ни го завещали нашите предци", каза лидерът на АБВ.