Провокират ученически идеи за популяризиране на Деветашкото плато
Провокират ученически идеи за популяризиране на Деветашкото плато / netinfo

15 ученици от общините Летница, Ловеч и Севлиево ще участват в лятно училище, организирано в рамките на проект „Девет стъпки за общо бъдеще – девет села и три общини за развитието на Деветашкото плато”. Проектът е дело на сдружение „Болкан Асист” и трите общини.

Целта на лятното училище е младежите да се запознаят с красотата и богатствата на селата в Деветашкото плато, да научат повече за традициите, историята и природата. В продължение на една седмица те ще обиколят деветте села Крушуна, Кърпачево, Горско Сливово, Крамолин, Агатово, Брестово, Къкрина, Деветаки и Тепава, ще се срещат с интересни хора, ще събират впечатления и информация.

Идеята е през погледа на младите хора да се оценят възможностите на този все още малко познат регион и да се дадат идеи за популяризирането му. След приключване на лятното училище участниците в него ще се включат в конкурс „Очарованието на Деветашкото плато” за рисунка, снимка, разказ, есе, стихотворение или произведение, направено от природни материали.

Програмата на лятното училище предвижда и много игри, състезания, забавления.