/ dariknews.bg
В детска градина в Плевен е започнала проверка заради сигнал за лошо отношение на деца. Записът е разпространен в интернет и в него се чуват крясъци, заплахи и обиди.
 
В Община Плевен няма към момента постъпил сигнал от родители за неправомерно отношение към децата в плевенска детска градина.

По повод сигнала, разпространен в интернет пространството за лошо отношение от страна на учителски персонал към деца в плевенската детската градина "Надежда", изпълняващият длъжността кмет на Плевен зам.-кметът Милен Яков е издал заповед за извършване на незабавна проверка.
 
В тази връзка зам.-кметът на Стефан Милев обясни, че до края на днешния ден или началото на 13-ти февруари се очаква да бъдат обявени резултатите от проверката.
Той уточни, че сигналът е насочен към 10-та детска градина – „Надежда“ в Плевен.

Брутално отношение в детска градина „Брезичка“. Спретнаха същински трилър със скандално видео (СНИМКИ)

„Разговаряно е с директора на детската градина Дарина Стойчева, която от своя страна е изискала писмени обяснения от учителите и възпитателките, които са били на смяна. Едната от учителките, която според директорката се чува в аудио записа, е разпозната, но тя си е взела болничен“, обясни, Стефан Милев.

Той допълни, че по случая ще бъде извършена проверка, която може да се обедини в съвместна проверка с Регионалното управление по образованието в Плевен.

Началникът на Регионалното управление на образованието в Плевен Албена Тотева потвърди пред медиите, че по случая предстои извършване на съвместна проверка с Община Плевен.