Проект повишава капацитета на Областна администрация - Плевен
Проект повишава капацитета на Областна администрация - Плевен / archive.dariknews

Главният секретар на Областна администрация - Плевен Емил Димитров представи пред журналисти проект за програма, която да доведе до повишаване на капацитета на Областна администрация-Плевен.

Той обясни, че проектът ще доведе до това, служителите от Областна администрация да получат сертификати и правоспособност да работят в много области и да бъдат много по-полезни при общуването с гражданите и с общините.
Това е проектът за „Компетентна и ефективна Областна администрация - Плевен", който е на стойност 66 513 лева и срокът му за изпълнение е девет месеца.

Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Оперативна програма Административен капацитет, приоритетна ос ІІ - „Управление на човешките ресурси" и подприоритет "Компетентна и ефективна държавна администрация". Програмата е съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Основните дейности по проекта предвиждат провеждане на общо 196 обучения на служителите от Областна администрация - Плевен. Те са свързани с подобряване на ключовите компетенции на служителите, както и със специализирани обучения според професионалните им дейности.

Повечето служители ще преминат както чуждоезиково обучение, така и образователни модули на Института по публична администрация, за което ще получат съответните сертификати.