Продължава съвместната работа на данъчните с прокуратурата
Продължава съвместната работа на данъчните с прокуратурата / netinfo

В последния ден на месец юли се състоя поредната среща между представители на Агенцията за приходите и Окръжна прокуратура Плевен, съобщават от пресцентъра на приходното ведомство. От март 2007 г. работи координационен център за борба срещу данъчните и осигурителните измами, който координира усилията на ТД Плевен и Окръжна прокуратура, за да се гарантира събирането на приходите в държавната хазна.

Над 30 преписки са предадени на прокуратурата от началото на споразумението. При последната преписка е установено задължение от над 100000 лева, което е обезпечено с движими активи. То е в особено големи размери и се дължи на извършени услуги със специализирани машини без използване на човешки потенциал.

Отказан е данъчен кредит за строително монтажни работи. Доставчик на услугата е рискова фирма. Доначислен е корпоративен данък в размер на 38000 лева. Прокурорите са преценили, че преписката следва да се изпрати в прокуратурата за последващи действия.

В края на август ще се направи отчет и анализ за състоянието и сътрудничеството и взаимодействието между двете институции, за количеството, качеството и ефективността на извършената съвместна дейност и ще се набележат мерки и направят предложения за подобряване на тази дейност.