Продават последната собственост на Нова Плама
Продават последната собственост на Нова Плама / netinfo

Търг с тайно наддаване за вилата на „Нова Плама” ще се проведе днес в административната сграда на плевенската рафинерия, съобщи говорителят на Окръжен съд Плевен съдия Силвия Кръстева. Имотът се намира в парк Кайлъка и е последната собственост на дружеството, която ще се продава.

Офертите на кандидатите ще се приемат до 13.30 часа, след което синдиците ще решат кой ще бъде евентуалния купувач на вилата. Преди търга трябва да бъде внесен задатък, който е в размер на 10% от оценката на имота, която оценка е 1 132 000 лева.

Освен вилата, която се състои от три отделни двуетажни блока, се продава и земята около нея с площ от 1 973 кв. м. След търга и евентуалната продажба, по закон се предвижда срок и за обжалване на решението пред Апелативния съд.

Ако няма оспорване на сделката, се пристъпва към изготвяне на сметката за разпределението на парите от продажбата, обясни съдия Кръстева. В случай, че не се яви купувач, следващият търг ще бъде явен, а цената на имота ще бъде 80% от обявената сега.