Проблем с незаконно ползване на общински имот решават в Ловеч
Проблем с незаконно ползване на общински имот решават в Ловеч / пресцентър на Областна администрация Ловеч

Общественият съвет за противодействие на престъпността и борба с корупцията в Ловеч е реагирал на сигнал на гражданин за незаконен обект. След намесата на Обществения съвет, ще бъде освободено помещение в бл. "Космос" в Ловеч, съобщават от пресцентъра на областната управа. Сигнал по случая е бил подаден още през месец април. В него Данчо Заверджиев съобщава, че неправомерно е допуснато остъкляването на общински имот на ул. "Търговска" 55 и той е превърнат в търговски обект, от който община Ловеч не получава наем.

При проверка, извършена от Общественият съвет, е установено, че общината не е давала разрешение да се извършва търговска дейност в обособения обект "Каса на Булсатком" в партера на жк "Космос". Въпросното помещение не е било отдадено под наем, нито предоставено за ползване под друга форма.

В писмо до началник-сектор Ловеч към РДНСК/Регионална дирекция за национален строителен контрол/ - Северозападен район, Областният обществен съвет е изискал проверка на обекта. От там са пояснили, че помещението се владее без правно основание за каса на "Булсатком" от ЕТ "Ангел Атанасов". Според отговора на РДНСК, кметът на община Ловеч е в правомощията си да издаде заповед за изземване на ползваната без правно основание част от общинския имот, информират от областната управа.

           

Въпреки, че според Община Ловеч до 25 август са предприети действия за доброволно освобождаване на ползваното като каса помещение, се оказало че на 1 септември тя продължава да функционира. От общината са пояснили, че имотът ще бъде иззет принудително, за което самонастанилият се ползвател е уведомен, съобщават от пресцентъра на областна администрация Ловеч.