/ iStock/Getty Images
В оОбщина Плевен ще бъде приложена "спешна мярка" за избор на фирма, която да обслужва автобусни линии по няколко маршрутни разписания, съобщиха от Областна администрация.

До този ход се е стигнало, след като превозвачът, спечелил обществената поръчка за изпълнение на маршрутните разписания, е информирал Община Плевен, че не може да изпълнява договора заради предприети действия по прекратяване дейността на дружеството.

Кога Плевен ще има изцяло екологичен транспорт

В писмо до областната управа кметът на оОщина Плевен Георг Спартански е поискал разрешение за прилагане на т.нар. "спешна мярка", т.е. за избор на фирма без провеждане на обществена поръчка.

"Спешната мярка" касае превоза на пътници от Плевен към Пловдив, Ловеч, София, Стара Загора, Тръстеник, селата Буковлък, Върбица и Горна Митрополия.

"Община Плевен няма възможност да проведе обществена поръчка в толкова кратък срок, затова даването на разрешение да се предприеме "спешна мярка" е с общественополезна цел, за да се извършва превоз на пътници по автобусни линии от утвърдените транспортни схеми", коментираха решението си от областна администрация.
БТА