prezident
prezident / svetlomira anastasova
„Правителството трябва да бъде стабилно и работещо. Има много проблеми, които трябва да решава”, заяви в Ловеч президентът Румен Радев, като изрази очакванията – неговите и на всички българи, че новият кабинет ще бъде сформиран скоро.
 
На въпрос застрашена ли е сигурността на България след поредицата атентати в Европа той отговори: „Наистина ситуацията и геополитическата среда за сигурност е изострена непрекъснато. Ние трябва да направим своите изводи, трябва да предприемем нашите мерки”.
 
Колкото до ограничаването на избирателните права на българите в чужбина, държавният глава посочи, че ще даде подробно своите мотиви в обръщение към нацията. И добави, че началото на този дебат вече е поставено.
 
Радев и първата дама се появиха изненадващо на празника Цветница в люляковия град. Стана ясно, че са тук на частно посещение. „Поздравяваме всички граждани на Ловеч за това прекрасно българско мероприятие. Българщината трябва да се пази”, каза президентът. Румен и Десислава Радеви разгледаха изложението на майстори занаятчии на площад „Тодор Кирков” и разговаряха с тях.