Преглед на печата
Преглед на печата / archive.dariknews

Този петък в "Посредник" четем:

За цирей в центъра на Плевен и защо никой не го маха или поне 
опакова ала Кристо

Кое село си направи блог "Гласът на народа" и какво планират
жителите му за тази неделя

По какъв повод и с какво дърво се обогати в четвъртък паркът в
Градската градина

Как се казват 320-годишните творци, зарадвали приятелите си с изложба в
галерия "Бешков"

Може ли сама жена да извърви „Ком - Емине" за 23 дни, с 15 кг раница и
200 г кубински ром по непознати пътеки

Откъде тръгна и докъде стигна (засега) шахматният талант Симонета Иванова

От новия брой мна вестник BG-Север можем да научим:Анонс на в. „BG Север", бр. 38/2013 г.

„Герберите бесни, че им спират кранчето от Здравната каса", е водещото заглавие в новия брой на седмичника „BG Север". Изданието припомня как депутатът Владислав Николов грубо се нахвърли върху новата шефка на РЗОК Пенка Стефанова. Оказва се, че няма нищо случайно. „Започвам пълна ревизия на дейността на Касата през последните 4 години", заявява тя в интервю пред вестника.

На трета страница можете да прочетете актуални подборности от най-горещата точка в Плевенско под заглавие „Телиш на бунт срещу бежанците". „Проблемът с бежанците е най-големият провал на президента Плевнелиев", казва на 4 стр. областният лидер на БСП Румен Петков.

„Търговци търпят сериозни загуби заради нова детска площадка" и „Огромни разлики в цените на лекарствата стряскат хората", са част от заглавията на страницата за бизнес.

От 6 стр. можете да научите как ученици започват платена практика в социални домове, за липсата на противогрипни ваксини и за растящия брой на болните от диабет.

Страницата „Артседмица" предлага богата културна информация, а 9-та е посветена на „Архангел Михаил - небесният войн."

Спортната страница информира за най-новите местни изяви във футбола, баскетбола, каратето, кикбоса и пр., а 16-та е както винаги шарена - там шестват от декоративни кученца до купонясващи със Светльо Витков. Ще научите и за най-новия хит на „Диана експрес".

В броя ще намерите още т.в. справочник, много любопитни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.