Преглед на печата
Преглед на печата / archive.dariknews

Тази сряда ор вестник "Посредник" научаваме:

Защо полицията щурмува два офиса на счетоводни фирми и частен дом, и какво иззе от тях

Какви автори градят културен мост между България и Гърция

Колко са военните съдии и прокурори в Плевен и еднакво ли са натоварени и платени

Как плевенчанин от Троян написа първа книга за последната казарма

Кой зове обичащите музиката и ценящи духовното хора да влязат в зала "Катя Попова"

С колко медала се върнаха от национална купа по карате за деца и младша възраст състезателите на "Петромакс".

Какво пише в „BG Север" тази седмица:

„Търсят 400 лева данък от инвалид за мотор, продаден преди 8 години" - за този куриоз съобщава с водещото си заглавие новият брой на седмичника „BG Север". От 2 стр. изданието информира за шефка на забавачка, осъдена заради цигари без бандерол.

„Продавачки изпаднаха в ужас при два въоръжени грабежа", е стряскащото заглавие от следващата страница. В материала подробно се разказва за наглите нападения наскоро в Плевен и разкрития им извършител.

От стр. 4 новият лидер на червените в областта Румен Петков заявява: „Избирането ми за областен председател на БСП за мен е голямо предизвикателство". Той обещава активна работа за рестартирането на АЕЦ „Белене". Продажбата на земя на чужденци и промени в закона за движение по пътищата са другите теми от страницата.

Страницата за бизнес е за развижването в шивашката индустрия, как обедното меню пълни заведенията по време на криза и за ненамалялото купуване на автомобили. На следващата можете да прочетете за нова мода - пищните като сватби детските рожденни дни, за връщането на военното обучение в училище, макар и само на теория и други интересни неща.

„Арт страница"-та, както винаги предлага богата информация за културния живот, а водещото заглавие там е „Библиотекарките изравнени по заплати с метачките заради реформата на ГЕРБ".

„Ванга не е предричала, че от Сирия ще тръгне нова световна война", заявява в интервю пред вестника нейният родственик Николай Стоянов, който наскоро представи своя книга за пророчицата.

Следващата страница на изданието е посветена на фамилията Поповци, превърнала Караагач в днешния град Левски.

„Спартак-Плевен взе 3 безпроблемни точки при гостуването си на Янтра-Габрово" е водещото заглавие на спортната страница. 
Оптмистично последната стр. 16 разказва за 92-годишния дядо Красен, който още сваля мацки в Кайлъка.

В броя ще намерите още т.в. справочник, много любопитни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.