Преглед на печата
Преглед на печата / archive.dariknews

В броя на вестник "Посредник" от понеделник четете:

Идея: Общинският плувен комплекс да е на издръжка вместо или като Панорамата

С какъв номер Венци и Жара разбиха конкуренцията в национално състезание

Сред колко кандидати и кого избраха плевенските социалисти за председател

Колко открит беше летателният ден тази събота в Долна Митрополия

Кога и къде ще научите най-важното за енергийното обновяване на домовете си

Кой е победителят в поредното есенно автомобилно „Партнерс Експо"

Брой 34 на вестник „BG Север"::

С водещо заглавие „Нелегални емигранти плъзнаха из региона" излиза 34-я брой на седмичника „BG Север". От материала става ясно как само за седмица органите на реда са разбили два канала за трафик на хора. Водещият на втора страница е по читателски сигнал - за лисици, забелязани в центъра на Плевен, на ул. „Шейново", а институциите дори не искат да направят проверка.

„Мъж изпраща полицейска шефка „на магистралата" и „Над половин милион лева щети от ДДС измами" са само част от традиционно интригуващите заглавия на страница „Конфликти".

"Неадекватността на президента влиза в противоречие с обществения интерес", зявява Румен Петков на 4 стр.

На следващата страница можете да прочетете как „Българският автомобил „Great Wall - хит на панаира „Партнерс експо"; за това, че цялата география е наредена по рафтовете на местните хипермаркети; за поскъпването на свинското месо и още бизнес новини.

Защо секциото става по-предпочитано от естественото раждане и как дистанционното обучение започва да измества редовното, вестникът разказва от стр.6.

На страницата за култура има интересни публикации за изобразителното изкуство и театъра в Плевен, а водещото заглавие е „Едни от най-великите личности са работили като библиотекари".

„България по отношение на медицината е страна на неограничените възможности", заявява в интервю пред „BG Север" д-р Георги Николов, който наскоро се прочу в национален мащаб с това, че успя да извади забит до дръжката нож от лицето на момиче и да спаси живота му.
За едно магично и неочаквано близко като дестинация пътуване - в долината на река Панега, разказва изданието на стр. 9.

На страницата за спорт можете да прочетете за изявите на нашите спортисти във футбола, баскетбола и каратето, а водещото заглавие е под знака на мотоциклетизма: „България със сребро от Световната купа на нациите в Долна Митрополия".

На последната страница „Шарено" има интересни четива за двете тотокъсметлийки от Плевен и за „Балкан Еспрес", опушил и нашата гара.
В броя ще намерите още т.в. справочник, много любопитни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.