zelenogorski
zelenogorski / dariknews.archive
Предсрочни парламентарни избори са възможни през следващата година, като вероятно ще предшестват евроизборите. Това заяви на пресконференция в Сливен заместник - председателят на "Движение България на гражданите" Найден Зеленогорски.
Според него, доказателство за това са неразбориите в управляващата коалиция, лоша външна и вътрешна политика, опит за авторитаризъм на централно и местно ниво. Той допусна, че управляващите ще се опитат да ги направят във формат "Две в едно" с местните избори. От партията ще работят за широко обединение в дясното политическо пространство, като се поучат от допуснатите в миналото грешки.
Председателят на Движението Димитър Делчев коментира очакваната инфлация и скок на цените в страната, предизвикан от покачването на цените на горивата. От партията предлагат редица мерки за олекотяване на ценовия удар, сред които намаляване на ДДС с два процента, както и увеличаване прага за задължителна регистрация по ДДС и т.н. Делчев заяви и подкрепата си за портеста на майките на деца с увреждания. Той определи поведението на правителството като грозно и нехуманно. По думите му, докато ги лъже и протаква, всъщност цели да прокара бюджета без да се вземат мерки, а проблемите да се отложат с още една година.
Ръководството на "Движение България на гражданите" беше на посещение в Сливен и Ямбол, където се срещна с представители на местните структури. Срещите са част от национално допитване на партията за това в какъв формат да участва на предстоящите избори за Европейски парламент, както и какви да бъдат критериите за евентуалните кандидати за евродепутати, отбелязва БТА.