Правителството спря пари за капиталови разходи на Община Долна Митрополия
Правителството спря пари за капиталови разходи на Община Долна Митрополия / netinfo

Като удар срещу жителите на Община Долна Митрополия определи решението на новото правителство да отнеме предоставените през април тази година 120 000 лв. за капиталови разходи кметът на общината Александър Печеняков. Средствата са били предоставени от Министерството на финансите за купуването на около 30 дка земя в района на мотопистата, уточняват от пресцентъра на местната общинска администрация.

Теренът, който свърза Долна Митрополия с магистралния път, щеше да стане общинска собственост, поясни Александър Печеняков. На част от него предвиждахме да има паркинг, за изграждането на който финансов ангажимент пое Федерацията по мотоциклетизъм, допълни той. Кметът на Долна Митрополия е убеден, че инвестицията би гарантирала допълнителни приходи за общината. От местната администрация припомнят, че проверката в Министерство на финансите за отпуснатите целеви средства бе провокирана от председателя на Народното събрание Цецка Цачева по настояване на общински съветници от Община Долна Митрополия, според които се обслужват частни интереси. Парите са спрени в началото на октомври без местната управа да е информирана предварително, уточняват от пресцентъра.

Според Александър Печеняков, се нанася сериозна вреда на общината, защото е било възможно средствата да бъдат пренасочени за друга инвестиция. С тях може да се финансира напълването на язовир „Вълчовец” или изграждането на допълнително водоснабдяване за Тръстеник, категоричен е кметът на Долна Митрополия.