ПП ГЕРБ-Плевен откри приемна в селата Опанец и Ясен
ПП ГЕРБ-Плевен откри приемна в селата Опанец и Ясен / prescentar.GERB

Председателят на Общински съвет Плевен Дарин Ангелов и общинските съветници от ПП ГЕРБ Владислав Николов, Мартин Митев, Любка Костова, Албена Тотева, Владислав Монов и Даниела Гонкова посетиха село Опанец, като разговаряха с жителите му. Това стана на 8 януари 2013 г. на разкритата временна приемна.

На срещата стана ясно, че част от жителите на Опанец проявяват интерес към газифициране на селото, като предстои проучване на точния брой желаещите, за да могат да се предприемат действия за това. С активното съдействие на общински съветници от ГЕРБ са предприети мерки за ремонт на сградата на училището. Необходим е обаче ремонт и на сградата на читалището. Взе се решение кметът на селото Тихомир Георгиев да направи писмено предложение до председателя на Общински съвет Плевен за оценка на необходимите ремонтни дейности.

Най-болната тема за Опанец си остава довършването на строителството на църквата, на който основите са поставени още през 1994 година и до ден днешен не е завършена. След близо 20 години ходене по мъките и хиляди обещания, с дарения и финансова помощ от страна на Община Плевен, църквата ще бъде открита тази година, стана ясно на срещата в Опанец.

По-късно същия ден общинските съветници Владислав Николов, Мартин Митев, Даниела Гонкова и Владислав Монов се срещнаха с жители на село Ясен. Тук стана ясно, че изграждането на цялостна канализационна мрежа в село Ясен вече ще е факт, след дълги години на голи обещания, благодарение на включването на община Плевен в мащабния проект „Интегриран воден цикъл Плевен - Долна Митрополия" по оперативна програма „Околна среда".

Общинските съветници изразиха готовност да съдействат за подобряване на транспортната връзка между Плевен и Ясен, както и за изясняване на собствеността сградата на кметство Ясен.