zima
zima / dariknews.bg
Служители на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Луковит спасяваха в неделя по обед затънала в ръкав на река Златна Панега в землището на село Румянцево сърна. За това информират от пресцентъра на областната администрация в Ловеч.
Сигналът за бедстващата сърна бил получен около 11:35 ч. в неделя. Близо час отнело на огнеборците да извадят животното.
 
През последното денонощие в оперативния център на пожарната служба в Ловешка област са получени пет сигнала за инциденти. С материални щети е само един от тях – горяло е кухненско помещение на кафе-аперитив „Черната сърна” в блок 116 в ж.к. „Червен бряг”. Унищожен е един метър тръба от аспирацията. Причината за пожара е непочистената аспирация. Благодарение бързата намеса на пожарникарите е спасена сградата – 12-етажен жилищен блок.
 
В останалите случаи са гасени запалени сажди в непочистени комини, в Луковит са реагирали на сигнал за паднал болен мъж, който бил в безпомощно състояние в дома си.
За днес в Ловешка област е обявен оранжев код за обилен снеговалеж с очаквани количества 20-30 литра/кв. метър и бурен вятър.
Пътните настилки са мокри, заснежени, заледени и обработени.
Проходът Троян-Кърнаре е затворен за всички превозни средства.