Посланикът на Южна Корея идва на посещение в МУ-Плевен
Посланикът на Южна Корея идва на посещение в МУ-Плевен / archive.dariknews

На 15 януари 2014 г., посланикът на Южна Корея Негово Превъзходителство Шин Менг-хо, ще посети МУ-Плевен, за да сe запознае с Академичното ръководство, с основните направления на дейност на висшето училище, с англоезичното обучение по медицина и възможностите за прием на корейски студенти.

Поводът за отправената към Посланика на Република Корея покана е предстоящото участие на представители на МУ-Плевен в изложение на образованието в столицата Сеул през м. февруари с цел набиране на корейски кандидат-студенти за англоезичния курс на обучение по медицина.

От пресцентъа на Медицинския университет съобщиха, че академичното ръководство ще изрази своята готовност за разширяване на международните си контакти с Азия чрез сключване на двустранни договори за сътрудничество в областта на обучението, научната дейност и обмена на студенти и преподаватели с водещи корейски университети.

Посланикът на Южна Корея ще разгледа Телекомуникационния ендоскопски център и ще се запознае с приоритетите на висшето училище за развитие на телемедицината и роботизираната хирургия чрез въвеждане на авангардни технологии в обучението и клиничната практика. По този начин ще се даде ясна заявка от страна на МУ-Плевен за кандидатстване и съвместна работа по международни проекти с корейски партньори.