panorama
panorama / dariknews.archive
На 3 март в 8.50 часа е началото на традиционните лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи” – Плевен. Турнирът по волейбол „Освобождение” е с начален час 10.00 в зала „Спартак”. По повод 3 март в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” ще бъде открита и изложба по проект „Уникални реликви на Българското Възраждане”, в която с експонати ще гостува Националният военноисторически музей – София.
  
Тържественият ритуал по повод 139 години от Освобождението на България започва в 11.00 часа на централния площад „Възраждане”. След него плевенчани и гости на града ще могат да видят празничен концерт с участието на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев” и деца от ДГ „Щурче”. Концертът е от 12.30 часа в ДКТ „Иван Радоев”.

Преди това - в 12:00 часа на пл."Възраждане" ще се извие хоро като част от националната инициатива "Пробуждане с хоро", организирана по повод 3-ти март.

Като част от проявите по повод националния празник, на 2 март в Панорама "Плевенска епопея - 1877 г." беше открита изложба от Националния конкурс за детска рисунка „Освобождението”, на която бяха връчени и наградите на победителите.