Полицията издирва телефонен измамник, ограбил възрастна жена
Полицията издирва телефонен измамник, ограбил възрастна жена / archive.dariknews

Плевенските полицаи издирват измамник, отнел от възрастна жена 700 лева и златни обици. На 23 август в 14:55 часа в Първо РУП гр.Плевен е получен сигнал от 74-годишна от Плевен, че същия ден около 10:00 часа на домашния си телефон е получила обаждане от непознат. Той се представил за лекар във военна болница - Плевен, като заявил, че внучката и е настанена в същата болница със счупен крак и се нуждае от оперативна намеса. За целта било необходимо да бъде предадена парична сума в размер на 1500 лв.

Около 11:30 часа до входа на Военна болница - Плевен, възрастната жена е предала сумата от 700 лева и чифт златни обеци на непознат мъж на възраст около 36 години.

Провеждат се оперативни действия за установяване на извършителя и задържането му.
От полицията призовават за пореден път гражданите към повишено внимание по отношение на телефонни обаждания с цел въвеждане в заблуда и получаване на имотна облага.
"При телефонни обаждания, при които ви искат парични суми незабавно потърсете близките си. Не се доверявайте на непознати! Не вземайте необмислени решения, под въздействие на емоцията. Оказвайте съдействие на органите на реда!".