mvr
mvr / dariknews.archive

За  осигуряване на добър обществен ред и безпроблемно провеждане на студентския празник 8 декември Областна дирекция на МВР – Плевен е предприела необходимите мерки, като създава организация за недопускане извършването на нарушения на обществения ред в питейни и увеселителни заведения. Засилено полицейско присъствие ще бъде осигурено в районите около обектите, където ще се провеждат празненствата.
Планирани са специализирани полицейски операции, в които ще се акцентира върху водачи, управляващи автомобили под въздействието на алкохол, наркотични или други упойващи вещества; неправоспособни водачи; технически неизправни автомобили; гражданска отговорност; съхранение и продажба на акцизни стоки без бандерол и на стоки с неясен произход.     
 

ПРАКТИЧЕСКИ ПРЕПОРЪКИ
за безопасно поведение при движение по пътищата по време на
студентския празник – 8 декември 2018 г.

Студентите са готови за поредица празнични дни и нощи. Повечето от тях по традиция планират поне една или две нощувки на приятни и атрактивни мяста. Купоните са дълги и напоени освен с емоции и с много енергийни и алкохолни напитки.
В петък – 7 декември и неделя – 9 декември много хора тръгват на път, а времето е типично зимно. Температурите са ниски, образуват се поледици, падат слани и мъгли. В планините и в районите с пресечен релеф има усойни места, които са „климатични капани“ и за опитни, и за неопитни шофьори.
Студентският празник в началото на месец декември се вплита в палитрата от предколедни празнични и почивни дни. Започват пътувания на хора от различни възрасти – на територията на страната и извън нея.
За да остане празникът незабравим, „Пътна полиция“ съветва настоящи, бивши и бъдещи студенти:
Не ползвай личен транспорт за празника!
Намери си шофьор с кола за отиване и връщане и си гарантирай, че той няма да пие алкохол!
Използвай при възможност обществен транспорт, като си резервираш билет предварително! 
Ако сте група, ползвайте промоциите и пътувайте организирано с обществен превоз. Така няма да ограничите нито една от възможностите за забавление.
Ако все пак ще ползваш сам или с приятели личен транспорт:
ПОДГОТВИ:
- документите си – лична карта, свидетелство за управление на МПС;
- документите на автомобила;
- сключената задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите; 
- документ за платена винетна такса;
- документ за преминат годишен технически преглед; 
- финансови средства.