Поискаха най-тежката мярка Задържане под стража за шефа на ДАИ-Плевен
Поискаха най-тежката мярка Задържане под стража за шефа на ДАИ-Плевен / dariknews.archive

На 24 октомври 2014 г. бяха повдигнати обвинения на директора на регионалната дирекция „Автомобилна администрация" - Плевен  Николай Николов, Георги Мъцин, заместник-директор на регионалната дирекция „Автомобилна администрация" - Плевен и на Илко Илиев, собственик на транспортна фирма. Обвиненията са за престъпления, извършени в периода юли - октомври 2014 г.

Директорът на ДАИ-Плевен Николай Николов е с три повдигнати обвинения за това, че чрез изнудване и злоупотреба със служебно положение е поискал и приел подкуп в размер на 4000 лв., че е поискал и приел подкуп в размер на 1000 лв. и за незаконно държане на боеприпаси (46 патрона). Деянията са извършени в условията на продължавано престъпление (чл. 302, т.1 и т.2, вр. чл. 301, ал. 1, пр. Iи IIи във връзка с чл. 20 и чл. 26 от НК), уточниха от пресцентъра на Прокуратурата.

Георги Мъцин е обвинен като помагач на Николов при получаване на подкупа в размер на 1000 лв.
Илко Илиев е обвинен като помагач на Николов при искане и получаване на подкупа в размер на 4000 лв. Към него има и второ обвинение на Илиев за незаконно държане на боеприпаси (14 патрона). Тримата за задържани за срок от 72 часа.

Специализираното звено към Софийска градска прокуратура е поискало от Окръжен съд - Плевен най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража.