Плевенският участник в Спешъл Олимпикс Мариан Марков тръгва уверен за Лос Анжелис
Плевенският участник в Спешъл Олимпикс Мариан Марков тръгва уверен за Лос Анжелис / dariknews.archive

На пресконференция в заседателната зала на Областна администрация заместник областният управител Красимир Иванов пожела високи постижения, увереност и смелост в пътя към победата на единствения участник от Плевен в Спешъл Олипмикс - Лос Анжелис 2015, Мариан Марков.

Единадесетокласникът от ПУ „П.Р. Славейков" - Плевен се занимава с боче от 11 години. За него победата не е самоцел и не е свързана с излишно напрежение, а успехът идва, когато го заслужиш.

„Уверен съм, че Мариан заслужава да победи и да ни зарадва с медал, както това направи неговата сестра Петя през 2011 година", каза Красимир Иванов.

Българската квота за участие в Световните летни игри Спешъл олимпикс се състои от общо 23 състезатели. Очаква се в Лос Анжелис да пристигнат над 7 000 състезатели с интелектуални затруднения от 177 държави.

На срещата в Областна администрация Даниела Димитрова, която е национален треньор по боче сподели огорчението си от това, че Община е отказала да отпусне необходимите за допълнително финансиране за участието на Мариан, 5000 лева.

"Малко се чувстваме самотни. За съжаление, нашата община изглежда губи чувствителност за подкрепа на такъв тип участия", коментира тя.

Спешъл Олипмикс - Лос Анжелис 2015 ще се проведе в дните от 21 юли до 2 август 2015 г.