/ Sofia Photo Agency, архив
Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Плевен работи по няколко сигнала на 3 октомври 2019 г.
 
В 7:29 ч. в Оперативия център е съобщено за пожар в пристройка към къща в село Градина. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън - забравена работеща газова печка. Унищожени са покривна конструкция - 30 кв.м.; домашно имущество - дрехи, малоценни уреди, хранителни продукти и навес - 10 кв.м.

Същия ден служители погасили пожари запалени в сухи треви и нистостеблена растителност в землището на селата Подем, Брегаре, Любеново, Муселиево и в село Бреница на ул. „Иван Ангелов”. При друг сигнал вследствие на запалена суха трева за унищожени 30 кв.м покривна конструкция на трафопост в землището на село Коиловци.

На 3 октомври в 10:18 ч. от служители на РСПБЗН-Плевен е потърсено съдействие за погасяване на пожар в отпадъци край Плевен в местността „Бала баир”.

В 12:46 ч. е постъпил сигнал за пожар в частен имот в село Бръшляница. Пламъците са тръгнали от запалена в близост суха трева.  Унищожени са покривна конструкция - 30 кв.м. и един кошер. Бързата реакция на огнеборци от РСПБЗН-Плевен е спасила обитаеми сгради и 50 кошера.